mascaretes

Juniors M.D. demana responsabilitat en l’aplicació de la nova normativa sobre les mascaretes

Amb l’aprovació el passat dimarts 19 d’abril del Reial decret 286/2022, el seu ús ja no és obligatori en les activitats de l’associació

 

Les entitats dedicades a l’educació en el temps lliure ja no estan obligades a utilitzar mascaretes durant el desenvolupament de les seues activitats. El Reial decret 286/2022, de 19 d’abril, ha modificat la normativa que regula el seu ús per a adaptar-la a la nova etapa de la pandèmia de Covid-19 en la qual ens trobem actualment.

A partir d’ara, tan sols és obligatòria en centres, serveis i establiments sanitaris, en el transport aeri, per ferrocarril o per cable, en el transport públic de viatgers i en espais tancats de vaixells i embarcacions. Així mateix, hauran de portar-la posada les persones que treballen en centres de majors i els qui realitzen visites a aquestes infraestructures.

Per tant, queden fora d’aquesta reglamentació les activitats organitzades pels Centres Juniors, com els campaments, les excursions o les dinàmiques desenvolupades en els edificis parroquials i altres espais tancats.

No obstant això, el citat Reial decret estableix diverses recomanacions que poden afectar aquesta mena de circumstàncies. Així, el text recomana el seu ús en els espais tancats d’ús públic en els quals les persones transiten o romanen un temps prolongat i en esdeveniments multitudinaris, dues possibilitats que es presenten amb freqüència en Juniors M.D. També s’aconsella continuar utilitzant-la en llocs amb persones vulnerables davant la infecció per coronavirus si es té un contacte prolongat a una distància menor a 1,5 metres.

“A pesar que amb la vacuna la situació està molt més calmada i la majoria dels casos que apareixen són asimptomàtics o molt lleus, des de la Comissió Executiva demanem responsabilitat als Centres Juniors perquè totes les activitats que hem représ després de molt de temps d’espera per la pandèmia compten amb garanties de seguretat per a les persones participants”, assenyala el President Diocesà, Luis Albors.

Enllaç al BOE: https://www.boe.es/boe/dias/2022/04/20/pdfs/boe-a-2022-6449.pdf