peregrinació centenari val

La joventut valenciana, cridada a peregrinar pel Centenari de la Coronació de la Verge dels Desemparats

L’acte, especialment dirigit a aquest col·lectiu i al de catequistes, se celebrarà el pròxim dissabte 25 de març al matí

 

Des de Juniors M.D. s’anima “sobretot a Educadors, Educadores i adolescents d’Estil de Vida, a participar en aquesta trobada”

 

L’Arquebisbat de València està celebrant els mesos de febrer i març diferents peregrinacions amb motiu del Centenari de la Coronació de la Verge dels Desemparats. Presidides per l’Arquebisbe, D. Enrique Benavent, i amb la imatge pelegrina de la Mare de Déu present en les cerimònies, s’estan convocant per a “poder guanyar la indulgència concedida amb motiu del Centenari de la Coronació i retornar la visita a la Verge”, que ha estat recorrent tota la Diòcesi, informen des de la comissió organitzadora dels actes.

El pròxim dissabte 25 de març se celebrarà una d’aquestes peregrinacions, en aquesta ocasió especialment dirigida als moviments vinculats a les delegacions diocesanes d’Infància i Joventut i de Catequesi. Per això, des de Juniors M.D. s’anima, “sobretot a Educadors, Educadores i adolescents d’Estil de Vida, a participar en aquesta trobada, en la qual podrem ser testimonis del fervor per la geperudeta i demostrar, una vegada més, que som part activa de l’Església valenciana”.

coronació mare de deu

La Comissió Executiva del Moviment, encapçalada pel President Diocesà, Luis Albors, representaran a Juniors M.D. en l’acte. A més, la Vicaria III i la Zona Camí Heracle tenen previst incloure aquesta peregrinació en l’agenda dels seus respectius Dies Juniors. “Involucrar-nos en aquesta mena d’activitats, ja siga a nivell de Centre o a títol individual, és estar disposats a créixer espiritualment i això sempre és positiu per als cristians”, ressalta Luis Albors.

Programa

La concentració amb tots els pelegrins es realitzarà a les 10.30 h en la Plaça de la Verge, on eixirà la Creu alçada en processó amb l’Arquebisbe i els sacerdots. Allí es rebrà a la imatge pelegrina de la Mare de Déu, que apareixerà per la porta lateral de la Basílica. Des d’aquest punt es recorrerà, a partir de les 11 h, el trajecte fins a la Catedral, pel carrer del Micalet. Després d’entrar per la Porta dels Ferros, la processó finalitzarà en l’altar major de la Seu, on D. Enrique Benavent començarà la celebració.

La col·lecta de la missa, prevista per a les 12 h, es destinarà a la Corona de Caritat de l’Any Marià del Centenari, els fons de la qual es dediquen als projectes solidaris amb els quals col·labora la Basílica de la Verge. Una vegada acabe la peregrinació en la Catedral, els i les fidels podran acompanyar en romeria a la imatge de la Mare de Déu fins a la Plaça de la Almoina.

cartell centenari coronació mare de déu dels desemparats