espais socials maig val

Espais Socials de Juniors M.D. posa el focus en la diversitat funcional

La pròxima sessió del programa, per a l’assistència de la qual és necessari inscriure’s prèviament, serà online i se celebrarà el dimecres 10 de maig a les 19.30 h

 

Nuria Ballesteros Gento i Esther García Olmeda, especialistes en Pedagogia Terapèutica i Audició i Llenguatge, seran les encarregades d’oferir la ponència

 

‘Acompanyant la diversitat funcional en Juniors M.D.’ és el títol de la sessió d’Espais Socials que es desenvoluparà el pròxim dimecres 10 de maig a les 19.30 h. El Moviment continua dotant als Educadors i les Educadores d’eines perquè puguen atendre adequadament les necessitats de tots els seus membres.

Nuria Ballesteros Gento i Esther García Olmeda, graduades en Magisteri d’Educació Primària i Pedagogia i especialistes en Pedagogia Terapèutica i en Audició i Llenguatge, explicaran a les persones assistents com abordar aquests casos en els Centres Juniors per a poder realitzar una adequada intervenció educativa. Ambdues treballen en el Centre d’Educació Especial Squema.

espais socials maig 2023

“És una cosa que vivim en primera persona com a Educadors. Molts Centres Juniors compten amb persones que tenen diversitat funcional. En alguns Equips d’Educadors hi ha docents als quals aquest tema no els ve de noves i saben gestionar-lo, però la realitat és que molts Centres no disposen d’eixa base. Evidentment, no tenim per què ser experts en aquesta qüestió. No obstant això, conéixer aquest fenomen ens ajuda a atendre millor les necessitats educatives dels nostres xiquets, xiquetes i adolescents i a actuar millor”, assenyala la Secretària Diocesana d’Acció Social, Marta Silvestre.

“En els cursos de Monitor i Animador d’Activitats de Temps Lliure de Juniors Escola d’Animadors, concretament des de l’àrea de Psicosocial, s’imparteix contingut relacionat amb aquest àmbit juntament amb el d’integració i intervenció educativa, però és molt limitat i, a més, tan sols està disponible per a l’alumnat. Utilitzar Espais Socials per a parlar d’això era una oportunitat que no podíem desaprofitar”, afig la responsable de la iniciativa.

L’objectiu de la sessió és acostar la diversitat funcional als Centres i proporcionar recursos que faciliten l’actuació i resolguen els dubtes dels Educadors i les Educadores. A més, en la conferència es compartiran consells per a detectar alertes sobre el desenvolupament dels i les menors. En aquest sentit, Marta Silvestre recorda que “passem molt de temps amb ells i elles i podem ser ulls que vegen alguna cosa que no s’adeqüe a l’etapa de desenvolupament en la qual es troben i que podem traslladar a les famílies o als col·legis”.

Inscripcions

La ponència, l’última que se celebrarà aquest curs 2022-2023 dins del programa Espais Socials, es durà a terme via online i per a connectar-se a la mateixa és necessari inscriure’s prèviament fins al dimarts 9 de maig a través del formulari de l’activitat.

Les ponents se centraran en els tipus de diversitat funcional més comunes, però la idea és adaptar l’explicació als suggeriments que es reben a través del mateix formulari d’inscripció. D’aquesta manera, en un dels apartats pot indicar-se quins tipus de diversitat funcional es té en els Centres Juniors i assenyalar sobre quins aspectes del tema es vol rebre informació i assessorament perquè la xarrada puga centrar-se en les inquietuds dels i les assistents.

“Esperem que el tema tinga acceptació, perquè crec que és superinteressant i necessari per a la labor que es duu a terme en el Moviment”, conclou la Secretària Diocesana d’Acció Social.

Inscriu-te en l’ESPAIS SOCIALS sobre diversitat funcional del 10 de maig ACÍ