peregrinació lourdes

Vint-i-dos Educadors i Educadores Juniors es preparen per a peregrinar a Lourdes

Participaran del 29 de juny al 3 de juliol en el viatge organitzat per l’Hospitalitat Valenciana de Ntra. Sra. de Lourdes

 

Faran tasques d’acompanyament a les persones malaltes i discapacitades assistents a la trobada religiosa

 

La 87a Peregrinació a Lourdes organitzada per l’Hospitalitat Valenciana de Ntra. Sra. de Lourdes comptarà amb vint-i-dos Educadors i Educadores de Juniors M.D., els qui participaran com a voluntaris fent tasques d’acompanyament a les persones malaltes i discapacitades assistents.

L’activitat, que es reprén després del parèntesi de dos anys provocat per la pandèmia, es desenvoluparà del 29 de juny al 3 de juliol, setmana durant la qual l’expedició estarà present en les celebracions programades per a eixos dies en el santuari construït prop de la gruta de les aparicions de Bernadette Soubirous.

Amb l’objectiu de representar a tot el Moviment, el grup d’Educadors i Educadores estarà compost per dos joves de cada Vicaria. “És una forma que el missatge de solidaritat, compromís i fe lligat a aquest lloc de peregrinació tan important per a la cristiandat puga arribar millor a tots els Centres de la Diòcesi” assegura el Vicepresident d’Acció Social, Jaume Gascó.

Segons el que es preveu, al matí duran a terme tasques de voluntariat i a la vesprada assistiran a oracions i altres activitats religioses. “Serà una bona oportunitat per a viure la fe des d’un altre punt de vista, per un camí bastant diferent del qual solem fer en Juniors M.D., una cosa que pot ser molt enriquidora”, afirma Gascó.

Hospitalitat Valenciana Ntra. Senyora de Lourdes

La peregrinació, que estarà presidida pel Bisbe auxiliar de València D. Arturo Ros, porta realitzant-se quasi un segle, amb al voltant de 1.200 persones participants per edició. L’Hospitalitat Valenciana Ntra. Senyora de Lourdes va començar a organitzar aquests viatges quan va nàixer, en 1927, any en què va començar una llarga tradició que ha arribat fins als nostres dies.

Bernadette

La localitat francesa de Lourdes es va convertir en destí de peregrinació després de les aparicions de la Verge a Bernadette, una xiqueta de catorze anys que es trobava recollint llenya als afores del municipi quan de sobte va veure prop d’una gruta a una senyora vestida de blanc, amb els peus descalços i coberts de dues roses daurades, una ampla cinta blava en la cintura i un rosari entre les mans. En una d’eixes aparicions Bernadette va furgar en el sòl, produint-se el primer brot del brollador de Lourdes, i en una altra la Verge li va demanar que es construïra una capella en els voltants. En l’actualitat, Lourdes és un dels llocs de major pelegrinatge del món.